Jelenlegi hely

Ezeket érdemes Barcson megnézni

A Dél-Dunántúl több olyan várossal is rendelkezik, ahol több napot is el lehet tölteni, ha minden helyi és közeli látnivalót meg akarsz nézni.

A barcsi látnivalók egy része a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz kapcsolódik. Az egyik ilyen a Dráva Kapu Bemutatóközpont, amely ugyan nem Barcson, hanem a várostól nem messze található, a Dráva térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat mutatja be. Rendszeren programok, előadások, táborok kerülnek megrendezésre, így minden korosztály remekül szórakozhat.

Szintén a nemzeti parkhoz tartoznak a tanösvények, kiránduló útvonalak. A tanösvények segítenek megismertetni az érdeklődőkkel a környék növény- és állatvilágát, a kiránduló útvonalak pedig hosszabb utakat jelentenek szórakozáshoz, túrázáshoz.

A barcsi kulturális élet központja a Móricz Zsigmond Művelődési Központ. Itt található a művelődési ház, amely az utóbbi évtizedekben felújításon, kibővítésen esett át. Rengeteg esemény, összejövetel, események kerülnek megszervezésre a Művelődési Központ által.

Barcs két templommal is rendelkezik, mind a református, mind a római katolikus templomot érdemes egyszer meglátogatni, megtekinteni.