Jelenlegi hely

Hogyan történik az ózonos fertőtlenítés?

Hogyan történik az ózonos fertőtlenítés?Az ózon az egyik legjobb fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkező anyag, ami rendelkezésünkre áll, így gyakran használjuk autók, házak, lakások, épületek fertőtlenítésére. Nagyon óvatosnak kell azonban lenni, ugyanis az ózon rendkívül mérgező.

Először is szükség lesz az ózonos fertőtlenítéshez egy ózongenerátorra. Szerencsére ezek a készülékek nagyon elterjedtek, így könnyedén be tudunk szerezni egy ilyet. Ózongenerátort lehet venni különböző méretekben, teljesítménnyel, attól függően érdemes választani, hogy mekkora térben szeretnénk használni. Egy autóba nem kell olyan nagy eszköz, mint pl. egy ipari épületbe.

Ahogy feljebb is írtuk, az ózon rendkívül mérgező, így nagyon figyelni kell az ózongenerátor használatakor. Nagyon fontos, hogy amikor az eszköz működik, akkor embereknek, állatoknak nem szabad a helyiségben tartózkodni. Első lépésként helyezzük el az ózongenerátort a fertőtleníteni kívánt helyiségben, térben, és állítsuk be, hogy mikor szeretnénk, hogy elinduljon. Olyan időt állítsunk be, ami alatt el tudja hagyni mindenki a helyiséget. Azt is be kell állítani, hogy mennyi ideig tartson a fertőtlenítés. Ezt jegyezzük is fel, mert az ózongenerátor működése után 30 percet minimum várnunk kell, mielőtt a helyiségbe bemennénk.

Ha letelt ez a plusz 30 perc is, akkor menjünk be, és nyissunk egyből ablakokat.