Jelenlegi hely

Az internetnek köszönhetően újra terjed az íjászat

Az internetnek köszönhetően újra terjed az íjászatAz íjászat rendkívül nagy hagyományokkal rendelkezik hazánkban, az országalapítás óta rengetegen foglalkoznak az íjászattal. A sport manapság újra nagyon népszerű, többek között az internetnek köszönhetően. Az íjász webshopok, a különböző videók, segédletek segítségével bárki el tudja kezdeni a sportot, akkor is, ha korábban még nem nem próbálták ki.

Testmozgásnak is tökéletes

Korábban sokan úgy gondolták, hogy az íjászat csak a hagyományőrzést szolgálja, azonban a szükséges testmozgás megszerzésére is kiválóan alkalmas. Folyamatos sétálással jár, valamint a felsőtest, a karok erősítésében is sokat számít.

Bármilyen időben űzhető

A szabadtéri sportok, időtöltések egyik hátránya, hogy a téli időszakban le kell mondani róluk. Az íjászat azonban nem ilyen. Hóban is ugyanúgy élvezhető az íjászat, mint a nyári hőségben, csak melegebb ruhába kell öltözni.

Versenyzésre is alkalmas

Sokan vannak, akik szabadidős tevékenységeikkel, sportban a versengést kedvelik. Az íjászattal erről sem kell lemondani. Amatőr versenyeket is lehet rendezni, baráti társaságok, ismerősök köreiben, de profi versenyeket is szerveznek.

Barátkozás, ismerkedés

A mai digitális világban egyre többen töltik idejüket a számítógép, okostelefon előtt, ami megnehezíti a barátkozást. Az íjászat azonban erre is alkalmas. A közös hobbi, időtöltés összehozza az embereket, az íjászat pedig kifejezetten előnyös, szórakoztató csoportosan.